De essentie van Vrijheid blijft in al z’n facetten fier overeind staan. Maar dat kan alleen als we ook oog en oor blijven houden voor 4 mei.

De herdenking van alle oorlogsslachtoffers zal plaatsvinden op zaterdagavond 4 mei om 19.00uur in de Lambertuskerk, georganiseerd door Rodenborch College i.s.m. Gilde St. Catharina – St. Joris – Rosmalen en het Callistus Ensemble.

Aansluitend om 20.00uur volgt de kranslegging bij het oorlogsmonument in de Schoolstraat en Gedachteniskapel het Vennehof. Daarna is er tijd voor een bakje koffie in het Parochiehuis, alwaar door de Heemkundekring de oorlogsfilm “Vijf donkere jaren” zal worden vertoond.

——– 4 MEI HERDENK JE, 5 MEI VIER JE! ———-

5 mei, Vrijheid geef je door!

Deze essentie blijft nadrukkelijk van kracht vooral met wat er momenteel allemaal gaande is in de wereld. Als organisatie hebben we getracht om een mooi programma in elkaar te zetten voor Bevrijdingsplein Rosmalen 2024. Wetende dat we in Nederland in vrijheid mogen leven, wat voor de meeste mensen onder ons gelukkig ook heel gewoon lijkt, maar wat zeker niet overal altijd vanzelfsprekend is. Daarvoor moeten we iedere dag weer opnieuw ons best voor doen.

Op Bevrijdingsdag – zondag 5 mei –  vieren we samen de Vrijheid in Rosmalen op de Driesprong, wat op die dag wordt omgetoverd tot Bevrijdingsplein Rosmalen!

Voor alle ins- & outs zie de Facebookpagina: 5 Mei Bevrijdingsplein Rosmalen