Het Rosmalense theater Perron-3 heeft op 25 april de hele dag vier jonge podiumtalenten van eigen bodem in het pand; drie top (jazz)muzikanten en één Bossche theatermaker. Zij zijn Club Duif, een Bosch podiumkunstgezelschap, dat werkt aan de voorstelling Dr. Jazz. Op hun onlinekanalen is te zien hoe ze te werk gaan, waar het over gaat en wie Dr. Jazz is.

Over de voorstelling

Dr. Jazz was een alom geprezen jazzcriticus, -publicist en radiomaker in het Duitsland na de Tweede Wereldoorlog met een opmerkelijke voorgeschiedenis die Club Duif ontrafelt: Tijdens de Tweede Wereldoorlog is hij een overtuigde nazi én een vooraanstaand officier die zich ontpopt tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemt zichzelf: Dr. Jazz.

Dr. Jazz trekt zich weinig aan van het jazzverbod van Adolf Hitler en laat zich in uniform fotograferen met de befaamde gipsyjazzgitarist Django Reinhardt die hij zelfs de hand boven het hoofd zou hebben gehouden. Hij schrijft nieuwsbrieven over jazz die aan het Duitse front heimelijk worden gelezen. Tegelijkertijd blijft hij loyaal aan diezelfde Hitler door als luchtmachtofficier te strijden voor de overwinning van het Derde Rijk.

Zijn vermogen om het onverenigbare te verenigen, fascineert de makers van ‘Dr. Jazz’.

De voorstelling Dr. Jazz is te zien op 25-04 om 20.00 uur in de kleine zaal van Perron-3, Rosmalen.

Foto’s : Mike Witjes