De komende tijd staat de begraafplaats in het teken van luisteren. Niet alleen naar de talrijke vogels die er te horen zijn, maar ook naar bijzondere verhalen en mooie muzikale optredens.

De eerste activiteit in het kader van ‘luisteren’ is aflevering #2 van de podcast Op Orthen, waarin de Bossche journalist, schrijver en stadschroniqueur Eric Alink zijn verhaal doet. Eric Alink heeft een bijzondere band met de dood. Zo zet hij zich in voor ‘kind noch kraai’ doden en is de dood een regelmatige passant in zijn columns. Maar ook in zijn persoonlijk bestaan is deze kant van het leven hem niet vreemd. In deze aflevering vertelt Eric Alink over hoe de dood dierbare familieleden en vrienden uitkoos en Eric achterliet om erover te schrijven. De dood als keuze, al dan niet vrijwillig.

De podcasts zijn te beluisteren door het scannen van de QR-code of via de website: https://www.begraafplaatsorthen.nl/op-orthen-podcast/

De tweede activiteit waarbij luisteren een hoofdrol speelt is een optreden van vocalgroep Puur Zang. Op zondag 2 juni, 11.00 uur kunt u luisteren naar de try out van Maria’s melodies, een muzikaal programma van een uur waarin Maria de hoofdrol speelt. Maria als universele vrouw en moeder passeert de revue in al haar facetten. Leven, liefde en lijden komen tot uitdrukking in een reeks prachtige nummers. Van moderne popsongs, onder andere van Coldplay, Tom Odell en Acda en de Munnik, tot klassieke nummers uit het Stabat Mater. Altijd in een mooie en harmonieuze vierstemmige samenklank. Meer informatie en aanmelden: https://www.begraafplaatsorthen.nl/agenda/

De derde activiteit vraagt de aandacht van kinderen. Speciaal voor hen organiseert de begraafplaats twee voorleesochtenden samen met Huis73. Want wat is er nou fijner dan voorgelezen worden in de openlucht? Op donderdag 8 en donderdag 15 augustus kunnen kinderen en ouders om 10.00 uur op een plaidje in het gras tussen oude schaduwrijke bomen en groene, zonnige lanen luisteren naar verhalen over missen, loslaten maar ook over blije herinneringen. Aanmelden is niet nodig!

De vierde activiteit komt elke eerste zondag van de maand terug. U kunt dan aansluiten bij een wandeling met gids van Kring Vrienden ‘s-Hertogenbosch. Zij verzamelen om 10.00 uur ter hoogte van het kantoor/aula, bij de ingang aan de De Herven 1. Het is ook mogelijk met een eigen groep een wandeling te reserveren.