Kickboksen, racen in een F1-simulator of aan de slag met een 3D printer. Het kan allemaal tijdens het weekendprogramma van het Gelijke Kansen Festival. TOP-tijd organiseert gratis activiteiten verspreid over de hele stad voor kinderen, jongeren en ouders. Centraal staat het opdoen van nieuwe ervaringen, het ontdekken van nieuwe talenten en het maken van plezier.

Tijdens het festival maken kinderen en jongeren kennis met dingen die ze niet zomaar elke dag doen. Ze treden uit hun comfortzone, door verschillende activiteiten uit te proberen en zo misschien wel een nieuwe hobby of talent te ontdekken. Dat is ook waar TOP-tijd voor staat: Talent, Ontdekken en Plezier.

Iedereen is welkom

De activiteiten zijn voor kinderen, jongeren én ouders. En iedereen is welkom; ook broertjes, zusjes, nichtjes, buurjongens of vriendinnetjes. Kinderen tot 10 jaar zijn onder begeleiding van een volwassene welkom. Voor ouders, opa’s en oma’s en andere verzorgers is er voldoende ruimte om zelf mee te doen en wat nieuws te leren.

Wat is er te doen?

Het weekend staat bol van de activiteiten. Zo kunnen kinderen en jongeren op zaterdag voetballen met de El Jackson Twins, freerunnen, lasergamen of meedoen aan een workshop dans of theater. Ouders kunnen de workshop ‘gamen in balans’ volgen, over gamen als talent en gameproblematiek.

Op zondag krijgen kinderen en ouders een rondleiding en volgen ze een workshop in het Noordbrabants Museum of het Design Museum, waarbij ze hun eigen droomhuis mogen ontwerpen of op ontdekkingstocht gaan in de wereld van design.

Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in.

Ook voor professionals

Maar voordat het weekendprogramma van start gaat, zijn eerst de professionals en vrijwilligers nog aan de beurt. Iedereen die werkt met of voor kinderen en jongeren is welkom op één van de drie overige festivaldagen. Hier staat kennisdeling en netwerken centraal: lokaal, regionaal en landelijk. Inschrijven voor één of meerdere dagen kan nog steeds.

•             Woensdag 29 mei komen Bossche professionals samen voor mooie praktijkvoorbeelden uit de stad en netwerken op het Koning Willem I College.

•             Donderdag 30 mei volgen professionals uit de regio één of meerdere losse workshops, over thema’s die zij interessant vinden. 

•             Vrijdag 31 mei komen professionals uit het hele land samen tijdens een conferentie in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn.