Dit seizoen is de afscheidstournee van cabaretier Mark van de Veerdonk begonnen. Met de voorstelling Podiumbeest Ontsnapt sluit de Brabander een lange, succesvolle en vooral hilarische carrière af. Op zaterdag 1 juni staat hij voor de laatste keer in de Grote Zaal van theater De Lievekamp en kan ook Oss officieel afscheid komen nemen.

De uit Heeswijk afkomstige Mark van de Veerdonk won in 1992 zowel de Jury- als publieksprijs op  het Leids cabaretfestival. Vervolgens reisde hij ruim dertig jaar met wel vijftien verschillende cabaretshows stad en land af, maar nu is het, in eigen woorden, “mooi geweest, echt”.

Met Podiumbeest Ontsnapt bindt hij een strik om een cultureel nalatenschap om trots op te zijn.    
Hij verzorgde shows op Lowlands en Humorologie, trad op in onder andere Dubai, Saoudi-Arabië     
en Shanghai en werd zelfs genomineerd voor een Annie M.G. Schmidtprijs!

In Oss is Van de Veerdonk altijd een geliefd en welkom gezicht geweest en op 1 juni brengt hij nog één keer zijn kenmerkende overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen naar De Lievekamp. Met pijn in het hart zwaait het theater de Brabander uit, maar niet zonder nog eens goed te genieten van een show zoals alleen Mark van de Veerdonk die neer kan zetten.

Toegangskaarten voor de voorstelling Podiumbeest Ontsnapt op zaterdag 1 juni in de Grote Zaal van De Lievekamp om 20.15 uur, zijn vanaf € 11,00 (excl. ticketfee) te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Tel. 0412 – 66 76 76.