Afgelopen weekend stond voor Rosmalense lifesavers Sophie en Daniël Scholten in het teken van de Frenche Rescue. Met team NL op naar het zuid-Franse Montpellier voor de internationale lifesaving wedstrijd. Na de reisdag even een dagje acclimatiseren,  zwembad en de strandlocatie bekijken, even de zee op, bijkomen van de reis en uitrusten voor de 4-daagse wedstrijd.

In de middellandse zee werd er afgetrapt met 2 dagen ocean. Tijdens deze ocean dagen werd er op/ in zee gezwommen, geboard en geskied (een soort van lange kano). Meerdere onderdelen, zowel team als individueel, waarin je uithoudingsvermogen, inzicht en techniek op de proef werden gesteld kwamen aan bod. Op het strand werd er gestreden op de beachflags en de beachsprint.

Daniël wist zich bij beachflags in een sterk internationaal deelnemersveld staande te houden tot de B-finale. Hier werd hij 3e, dit houdt in dat hij 11e in het overall klassement is geworden. Op dag 2 wist Daniël zich door de series naar de B-finale te sprinten op het onderdeel 90m beachsprint door het mulle. In deze B-finale bemachtigde hij een mooie 2e plaats! Een hele prestatie in dit sterke deelnemersveld. Sophie, als één van de jongste deelneemsters van de wedstrijd, zwom in het team onderdeel de mixed zo’n 600m door de Middellandse zee. Wat een eind!

Na de 2 lange, intensieve oceandagen konden ze meteen de volgende dag aan de bak in het zwembad. Tijdens deze 2 zwembaddagen stonden individuele onderdelen zoals de 100m lifesaver, 50m popduiken en de 100m popduiken met zwemvliezen als ook teamonderdelen zoals de 4x 50m hindernis, 4x 25m popvervoeren en de 4x 50m torpedoboei-estafette op het programma. Net als op het strand was hier een zeer sterk deelnemers veld waarin Daniël en Sophie hard de strijd aan gingen om voor hun concurrent te finishen.

De Frenche Rescue, 4 lange zware dagen van ca. 12u op het strand of in het zwembad. Hard en veel gesport, veel plezier en gezelligheid en een hoop ervaring op gedaan in Montpellier. Wat een ervaring!