Door dementie veranderen relaties met naasten, dit geldt zeker ook voor de partnerrelatie. Je partner met dementie laat ander gedrag zien dan je gewend bent en reageert anders dan voorheen. Soms is er zelfs sprake van karakterverandering. Vanzelfsprekendheden in de relatie kunnen wegvallen; je moet meer moeite doen om elkaar te begrijpen en te communiceren.

Partners ervaren vaak dat hun klankbord en maatje wegvalt. Hoe blijf je met elkaar in contact, ondanks de dementie? Hoe is de beleving van partners van mensen met dementie? Hoe ga je om met de veranderingen in de relatie door de dementie? Hoe houd je jezelf als partner hierin staande? Over de impact van dementie op de relatie gaan we in gesprek met een partner van iemand met dementie. Ook praten we na de pauze graag met u in de zaal verder over dit onderwerp.

Praktische informatie: 

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 74 50 (secretariaat) en Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl