Zondagmiddag 3 maart stond voor 3 lifesavingteams van Redding Brigade Rosmalen in het teken van de Internationale Ontmoeting in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Naast Nederlandse concurrentie was er ook concurrentie uit o.a. Duitsland en België. Met een mengeling van ervaren zwemmers en debutanten in hun categorie en team gingen we de strijd aan. Het zwemstadion is een 50m bad, dit was voor de debutanten even wennen, ons “thuis”bad is namelijk een 25m bad. In een 50m bad “mis” je op 25m een keerpunt en vergt een andere krachtverdeling. “Best een eind” werd er na het inzwemmen geroepen.

Op het programma stonden de onderdelen zoals popduiken voor ploegen, estafette popvervoeren, reddingsestafette, torpedoboeiestafette en lijnredding. Zoals de naam al prijs geeft, allemaal onderdelen in teamverband met een link naar het echte reddingswerk. Bij het ene onderdeel wordt er gewerkt met een pseudo-drenkeling in de vorm van een reddingspop en bij het andere onderdeel moet je een team genoot 50m zo snel mogelijk vervoeren of binnenhalen door middel van een touw nadat deze de pseudodrenkeling heeft vastgepakt

De wedstrijd liep gesmeerd, in alle categorieën is er flink gezwommen. Zo vlot zelfs dat er meerdere club- en persoonlijk records sneuvelden. Naast deze gesneuvelde records mocht het junioren dames B-team het podium beklimmen. Esmee van Gulik, Maaike Hirink, Malaika van Helvoort en Sophie Scholten zwommen zo hard dat ze een zilveren medaille in ontvangst mochten nemen.

De aspiranten C behaalde een mooie 5e plaats. Het Rosmalense heren A-team eindigde deze wedstrijd op een 7e plaats.

Al met al een leuke, actieve zondagmiddag gehad met mooi behaalde resultaten!

Ben je enthousiast geworden, wil je een keertje meekijken bij een training of zwemmend redden les kijk dan eens op onze site (www.rbrosmalen.nl) of stuur een mail naar wedstrijden@rbrosmalen.nl.

Redding Brigade Rosmalen