Er wordt steeds meer bekend over de (meer)waarde van muziek in onder meer de mentale & fysieke gezondheidszorg, maar bijvoorbeeld ook in de tuinbouwsector.

Klankmassages en soundhealing sessies worden steeds frequenter ingezet. Interessant dat woordje; ‘frequenter’. Want het draait natuurlijk allemaal om trillingen, oftewel; frequenties.

Wanneer je googelt op de kracht van muziek lees je tal van recente (nieuws)berichten waarin de voordelen van bepaalde muziek of frequenties worden benut ten behoeve van de gezondheid van mensen, dieren en ook planten.

De Mariakapel te Landgoed Coudewater kent sinds vorig jaar een open Cultuurpodium en beschikt over een zeer prettige akoestiek. Steeds meer muzikanten ontdekken deze kerk -gelegen in het groen-. De Haarlemse architect Jos Bekkers bouwde de Mariakapel in 1940 en leerde voordien zijn ontwerp-kunst van architect Pierre Cuypers, onder meer ontwerper van het Rijksmuseumgebouw in Amsterdam.

Naast het Cultuurpodium is de Mariakapel beschikbaar voor zakelijke bijeenkomsten & ceremonies.

Stichting Reunite heeft echter als streven om de verbindende factor van de locatie te eren en te behouden, zo vinden er dus ook uiteenlopende muzikale voorstellingen plaats.

Klankmassages, ligconcerten, stembevrijding-sessies & klassieke optredens zijn hier enkele voorbeelden van.

Het HEVO koor uit Rosmalen organiseert 30 juni in samenwerking met Reunite en verschillende te gekke muzikanten een uniek benefiet concert in de Mariakapel. Zij beloven de deuren te openen voor een verwarmende & inspirerende zondagmiddag waarbij zij de kracht van muziek & de aanwezige akoestiek wensen te vieren.

Samen streven zij ernaar een verbinding te leggen tussen lokale muzikanten én luisteraars & de nieuwe muziekstromingen die er momenteel ontstaan.

 Er is een vrije in- & uitloop van 14:00 – 17:00 uur. CW De Boerderij zorgt in samenwerking met CW Brews (beide gelegen op het landgoed!) voor een bar op locatie.

Donaties zijn zeer welkom. Initiatieven & vragen zijn net zo welkom; mail gerust naar mariakapel@stichtingreunite.nl voor meer informatie.