Dementie wordt vaak in verband gebracht met ouderen, maar komt helaas ook op jonge leeftijd voor. Dementie op jonge leeftijd heeft vaak ingrijpende gevolgen. Het treft mensen die nog volop in het leven staan. Vaak hebben deze mensen nog een baan als ze de diagnose krijgen. Soms zijn er nog opgroeiende, thuiswonende kinderen. Ook heeft de diagnose dementie veel impact op het hele gezin en de onderlinge rolverdeling.

Op deze avond gaan we in gesprek met iemand die zelf dementie op jonge leeftijd heeft. Wat betekent het om in deze levensfase geconfronteerd te worden met dementie? Welke gevolgen heeft de diagnose voor de persoon met dementie en zijn naasten? Hoe vinden zij hierin hun weg? Wat helpt hen bij het omgaan met de dementie?

Praktische informatie:

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 74 50 (secretariaat) en Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.