Het Europees Kampioenschap is in volle gang en de kwartfinales in zicht. Zaterdag speelt Nederland – Turkije. Voetbal verbindt, we kijken het graag samen. Daarom geven we horecaondernemers de ruimte om extra schermen te plaatsen en evenementen in de openbare ruimte te organiseren. In de binnenstad leiden dat in goede banen door extra toiletten te plaatsen en een glasverbod in te stellen.

Glasverbod binnenstad

De wedstrijd trekt naar verwachting veel voetbalfans naar de binnenstad toe. Tijdens de laatste wedstrijden van het Nederlands Elftal zagen we steeds meer glas in de openbare ruimte. Om incidenten en ongelukken met glas te voorkomen stellen we in de binnenstad een glasverbod in. Dat doen van zaterdag 6 juli 2024 18.00 uur tot zondag 7 juli 2024 05.00 uur.

Mocht Nederland een ronde verder komen dan herhalen we extra voorzieningen tijdens de halve finale en mogelijk ook finale.

Veel kijkplezier!