Een ontmoeting met Femmetje de Wind

Op maandag 23 september gaat Mijke Pol met de veelzijdige Femmetje de Wind in gesprek over het bijzondere verhaal van haar nieuwste boek Hij noemde me Elly. Een verhaal dat -zoals Femmetje het zelf verwoordt- “niet vergeten mag worden, het moet van generatie op generatie worden verteld, opdat iets nooit weer mag gebeuren.” Een indrukwekkende vertelling van een vrouw die acht concentratiekampen overleefde, waaronder Kamp Vught.

Femmetje de Wind
Femmetje de Wind (1973) is een Nederlandse schrijver, columnist, (hoofd) redacteur en uitgever. In 2015 verscheen haar eigen debuutroman, Rivka. Het boek handelt deels over het oorlogsverleden van haar vader. Hij noemde me Elly is haar tweede eigen roman, nadat ze al van verschillende boeken en bundels co-auteur was. Femmetje was tevens hoofdredacteur en uitgever van verschillende tijdschriften en online magazines.

Hij noemde me Elly
Tegen het steeds grimmiger decor van een bezet Amsterdam wordt de zestienjarige Elly Blocq verliefd op Wim Vleeschhouwer. Maar op een koude winteravond in 1943 staan twee NSB’ers voor de deur: Elly moet meekomen. Wim is radeloos en besluit vrijwillig met haar mee te gaan. De twee komen terecht in Kamp Vught. Een aangrijpend verhaal van een vrouw die dankzij het PhilipsKommando en de liefde van haar man acht concentratiekampen overleefde.

23 september | 20:00 – 22:00 uur | PERRON-3, Rosmalen | €14,50 (incl.drankje)
Info & kaarten: www.perron-3.nl.



Geef een reactie