De Bossche stichting laadt daar haar elektrische hop-on-hop-off-bussen op.

Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch krijgt van data- en cloud center Interconnect gratis energie voor de twee elektrische hop-on-hop-off-stadsbussen, die door het centrum van ‘s-Hertogenbosch rijden.

Rob Stevens, CEO van Interconnect Services BV, overhandigde in aanwezigheid van wethouder Marianne van der Sloot twee laadpassen aan de voorzitter van de stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch, Ans Buys. De twee bussen laadden voorheen op bij hotel Mövenpick, dat eerder dit jaar omgebouwd werd voor de opvang van asielzoekers. Daarmee stopte op die locatie de mogelijkheid om de bussen op te laden en te parkeren. De bussen kunnen nu bij Interconnect profiteren van een snellaadpaal.

De stichting die in Den Bosch bekend is van de Blauwe Engelen, de vrijwilligers in hun blauwe kleding. De Blauwe Engelen zijn ontstaan na het succesvolle Jeroen Bosch-jaar 2016, waarin een grote groep vrijwilligers op strategische punten in de stad bezoekers de weg wees en van informatie voorzag. Dat doen de Blauwe Engelen nog steeds. Daarnaast zijn er de twee gratis stadsbussen die van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur via een vaste route door de stad rijden en op zondag van 10.00 tot 14.30 uur. Via het hop-on-hop-off-principe kan iedereen tijdens de rit op diverse plekken in- en uitstappen.

Geef een reactie