In oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Lekker eigenwijs’,duslezen we boeken over personages die een beetje tegendraads zijn en lekker doen wat ze willen. Huis73 zet de hele maand kinderboeken extra in het zonnetje en organiseert veel activiteiten voor kinderen tot en met 14 jaar. Zo is er in de bibliotheken Den Bosch en Rosmalen van alles te doen.  

Tijdens de Kinderboekenmaand komen er twee kinderboekenschrijvers op bezoek. Op 25 oktober is Janneke Schotveld, bekend van Superjuffie te gast in Bibliotheek Den Bosch. En Tjerk Noordraven, schrijver van o.a. Meesterspion komt op 30 oktober naar Bibliotheek Rosmalen. Beide auteurs vertellen over hun boeken en wat er allemaal komt kijken bij het schrijversvak. Natuurlijk kun je ook vragen stellen en jouw boeken laten signeren.

De bibliotheek is deze maand op zoek naar eigenwijze collegaatjes: kinderen die mee willen werken met de collega’s in de bibliotheken van Den Bosch en Rosmalen. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en vind je het leuk om boeken te zoeken, op te ruimen en boekentips te geven? Meld je dan aan.  

Verder zijn er de hele maand leuke workshops voor kinderen. Zo is er op 4 oktober een workshop van IVN waarin je op zoek gaat naar plantjes en beestjes in de natuur en er daarna een leuk dier van maakt. In de workshop op 12 oktober ontdek je wat je allemaal kunt met inktrollers, kwasten, houtjes, pennen en sjablonen. En houd je van spelen met woorden? Doe dan mee met de poëzie workshop op 23 oktober en woel waanzinnige woorden los. Of ga naar de masterclass vankinderboekenschrijfsterStephanie Biesheuvel en illustrator Meike-Lieve Bos (De Bellende Engel) op 5 oktober en schrijf en illustreer jouw eigen verhaal. Ook na de filmvoorstelling Fred gaat naar de stad op 16 oktober maak je jouw eigen verhaal.

Natuurlijk kun je tijdens de Kinderboekenmaand naar heel veel verhalen luisteren tijdens het wekelijkse Verhaaltjestijd en de tweewekelijkse Babybieb. Daarnaast wordt er in heel veel andere talen voorgelezen: Portugees, Duits, Engels, Italiaans en Spaans. En op zondag 20 oktober kun je in de hele Bossche binnenstad luisteren naar de mooiste verhalen. Samen met Den Bosch Partners organiseren we de Kinderboeken Voorleesroute.

De hele maand oktober zijn er ook in de andere bibliotheken van Huis73 (Vught, Boxtel, Berlicum en Sint-Michielsgestel) veel activiteiten voor kinderen die passen bij het Kinderboekenweekthema ‘Lekker Eigenwijs’. Kijk op www.huis73.nl voor alle details. Ook op de bijna 100 schoolbibliotheken van Huis73 staan we uitgebreid stil bij de Kinderboekenweek. Zo maken we van ieder kind een lezer.

1 t/m 31 oktober | diverse data, tijden en prijzen | Meer info: bit.ly/Kinderboekenmaand2024

Geef een reactie