Met “ROS platenkoffer” hebben Theo Pennings, Joep van der Plas en Herman Hubers op 22 november van 13.00 tot 16.00 uur, op corona afstand, stil gestaan bij het feit dat ROS RADIO al 35 jaar in de lucht zit en dat er achter de schermen al die jaren veel werk is verzet vanuit de ROS-studio, die sinds jaar en dag gevestigd is in een transformatie huisje van Enexis in de Weidestraat 58 te Rosmalen.

Voor veel variatie op zondag dragen o.a. ook René Holweg, Frank Mortiers en Paul Hazenberg hun steentje bij en zeker mag Jürgen van Bakel, dé techneut pur sang niet vergeten worden en dat geldt ook voor Jenny van den Berg, René Holweg en Herman Hubers die op dit moment de touwtjes in handen hebben als stichtingsbestuur.

Een lijst van zeker 100 nummers hadden de DJ’s klaar om gedraaid te worden, dus moest er een keuze worden gemaakt, omdat er maar 50 vinylschijven op de draaitafels konden worden gelegd.

Dankzij de medewerking van Rien van den Broek en Tiny Kappen van de Heemkundekring werden naast de vele plaatjes uit de oude doos, een koppeling gelegd met hun archief, door bij elke plaat een foto te zetten die paste bij het tijdsbeeld van de muziek.
Een dankwoord van de ROS aan de Heemkundekring voor hun medewerking aan deze

“ROS platenkoffer” is zeker op z’n plaats.

De film met plaatjes is vanaf nu ook te zien

Tekst en foto’s Ted van der Loo | zie ook www.ros-tvkrant.nl