Dankzij het geweldige initiatief van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en vele verenigingen en organisaties kwamen drie dagen tot stand om even stil te staan bij "ROSMALEN 75 JAAR VRIJHEID".

Na twee dagen met een zeer afwisselend programma werden deze drie dagen van ‘Herdenken’ – ‘Geef Vrijheid door’ en ‘Vieren’ op vrijdag 25 oktober afgesloten met het Bevrijdingsconcert in de Theaterzaal van de Kentering Party-Events-Food in Rosmalen en deze avond werd ‘Gevierd in Vrijheid’ met een avondvullend optreden van het grootste allround poporkest van Nederland:

FULL STAGE COLLECTIVE, een hechte groep van 45 bevlogen muzikanten, vocalisten en crewleden, o.l.v. Jan Danckaert en Marcel Slinger, die het eerste blok voor zijn rekening nam.

Tijdens deze feestelijk afsluiting werd Full Stage Collective aangevuld met gastvocalisten: Kris van Son, Flore Wittenberg, Josine Westelaken, Ad Westelaken en Joost van Berkel.

De drie dagen dat Rosmalen heeft stil gestaan bij "75 jaar Vrijheid" met "Herdenken en Vieren", werden met dit Bevrijdingsconcert door Full Stage Collective op een waardige wijze afgesloten met het vertolken van "We’ll Meet Again" van Vera Lynn.

Tekst en foto’s Ted van der Loo

Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl