De 30ste editie van de Zomerfeesten in Tinte, die werden gehouden vanaf 3 juli op een groot feestterrein waar 45 acts, artiesten en activiteiten plaats vonden, werden ook dit jaar wederom op een grandioze wijze afgesloten door Full Stage Collective, het grootste allround poporkest van Nederland o.l.v. Jan Danckaert, terwijl zangeres Maan, winnares van the Voice of Holland, tussen 2 optredens van FSC door, een spetterend optreden verzorgde voor zeker 2.500 zeer enthousiaste bezoekers.

Full Stage Collective is een hechte groep van 45 bevlogen muzikanten, vocalisten en crewleden uit ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen en wijde omgeving en heeft bij ieder optreden maar één doel, om samen met de gasten er een onvergetelijk feest van te maken en dat was in Tinte zeker weer het geval.

Het plaatsje Tinte, gelegen op Voorne-Putten bij Brielle, bestond in 1989 vierhonderd jaar en zie daar, het jaarlijks terugkerend Zomerfeest was geboren en Stichting Tinte 400 werd opgericht om het feest elk jaar te organiseren en daarnaast het verenigingsleven in Tinte financieel te ondersteunen.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl