Op 15 augustus herdenken we in Nederland de capitulatie van Japan in 1945 waarmee een einde kwam aan een 4-jarige bezetting van Nederland-Indië door de Japanners. Naast de nationale herdenking in Den Haag wordt hier ook bij stilgestaan in ’s-Hertogenbosch.

De herdenking bij het HONI-monument in Park de Grevelingen (hoek Rijnstraat-Merwedelaan) begint op donderdag 15 augustus om 14.15 uur. Iedereen is hierbij welkom.

Het thema van de herdenking dit jaar is Blijvende Herinnering.

Bij deze herdenking zullen verschillende sprekers uit de Nederlands-Indische gemeenschap het woord voeren: Aantje en Patries Wichers en Elvira Nanariain een Molukse schrijver op zoek naar hun identiteit ,opgevoed tussen twee culturen. Namens de 4e generatie zal Indy Schaay een gedicht voordragen. Ook burgemeester Mikkers van ‘s-Hertogenbosch en Eric Alink, stadschroniqueur zullen dit jaar aanwezig zijn.

Na afloop van de herdenking (rond 16.00 uur) vieren wij de bevrijding en is er een gezellig samenzijn met muziek.

Anneke Schults,

(voorzitter H.O.N.I.)

Foto’s : Henk van Esch en Isaac Jansen