U heeft de vele berichten van diverse steden en dorpen over het annuleren van de carnavalsactiviteiten vast wel voorbij zien komen. Met pijn in ons hart hebben ook wij, De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval moeten besluiten om alle carnavalsevenementen die door ons jaarlijks georganiseerd worden te annuleren, ook de evenementen voor de jeugd komen te vervallen. Ook zullen er geen Prins , Adjudant en Jeugdraad van XI met Jeugdprins(es) aantreden in Zandhazendurp dit carnavalsseizoen.

Zorgvuldige overweging

Hoe vervelend het ook is voor de dansmariekes die al aan het oefenen waren en de diverse reeds repeterende clubkes of de clubs die al aan de wagenbouw begonnen waren, het spijt ons, maar deze beslissing is zorgvuldig overwogen. De traditie carnaval is een mooi feest van verbinding en verbroedering waar juist nu na 8 maanden corona pandemie veel behoefte aan is. Wij zijn echter van mening dat op een verantwoorde en veilige wijze carnaval vieren, passend binnen de geldende kaders en maatregelen, op dit moment en het komende half jaar nog niet mogelijk is. Indien we deze evenementen toch door zouden laten gaan in aangepaste vorm is het risico voor de publieke gezondheid onaanvaardbaar groot. Het is gewoon onmogelijk om feestvierende mensen op 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Carnaval is een spontaan feest dat we hopen tijdens het 11-11 bal in november 2021 weer op te kunnen pakken.

Thema 2021

Het thema ‘Zandhazendurp groeit en bloeit’ dat gekozen was voor carnaval 2021 nemen we mee naar carnaval 2022. De Stichting Vrienden van het Rosmalen Carnaval hoopt u allen dan weer gezond op de diverse evenementen te mogen begroeten.

www.zandhazendurp.nl | www.facebook.com/zandhazendurp