Vandaag is begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van de oude supermarkt die hier staat. Hoedemakers bouw en ontwikkeling geeft met de nieuwbouw invulling aan het vervallen en braakliggend terrein op deze locatie. Het centrum van Rosmalen wordt uitgebreid met 37 huurappartementen op de hoek van de Hoogstraat en Raadhuisstraat.

In het pand zat voorheen supermarktketen Aldi, die vijf jaar geleden is verhuisd naar het winkelcentrum Molenhoek.

Hoedemakers gaat daar nu snel verandering in brengen en wil van de locatie een passende verbinding maken tussen het winkelcentrum aan de ene, en de woonwijk aan de andere kant van de bouwlocatie. De architectuur van de 37 appartementen zorgt voor een mooie overgang tussen de statige, hogere bebouwing in het centrum en de woningen uit de jaren zestig en zeventig in de westelijk gelegen woonwijk.

De ontwikkeling van het nieuwbouwplan is jaren geleden al in gang gezet. Inmiddels is het plan goedgekeurd door Welstand en is de omgevingsvergunning afgegeven.

Nog wat feiten:

• De appartementen variëren in grootte van 77 tot 124 vierkante meter en zijn voorzien van 1 tot 3 slaapkamers.

• Elke appartement heeft een eigen buitenruimte, bestaande uit een (dak)terras en/of balkon.

• Er is parkeergelegenheid op het binnenterrein.

• Met huurtarieven vanaf 950 euro valt meer dan de helft van de appartementen in het middenhoge huursegment. De overige appartementen vallen in het hogere segment.

• Start verhuur eind 2021.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om op de hoogte te blijven via de website van het nieuwbouwplan.

www.hoedemakers.nu/nieuws/projecten/hoogstraat-raadhuisstraat-rosmalen