FC Den Bosch en Jack de Gier zijn het eens geworden over een contract voor volgend seizoen. Dat maakte de club vrijdagavond bekend tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar.

FC Den Bosch sluit een seizoen waarin de ploeg bij de onderste drie eindigt toch af met hoop op een betere toekomst. Vrijdagavond viel alles samen: een dikke zege op Telstar (4-1), contractverlenging voor trainer Jack de Gier en twee goals van basisdebutant Sebastiaan van Bakel.

Het spetterende vuurwerk dat vrijdagavond het eindsignaal van FC Den Bosch – Telstar (4-1) begeleidde was het vuurwerk van de hoop.

Centrumverdediger Junior van der Velden pakte zijn eerste treffer van het seizoen mee (1-0) en bracht clubtopscorer Jizz Hornkamp zijn totaal op negentien (3-0). Maar de grootste surprise was Sebastiaan van Bakel. De youngster uit Vlijmen (19) stond na zes eerdere invalbeurten voor het eerst in de basis.

In de 28ste minuut schoot hij de 2-0 binnen na fraai voorbereidend werk van Romano Postema. Diep in de tweede helft zorgde Van Bakel voor de 4-0 na een combinatie met Hornkamp. Twee treffers bij zijn basisdebuut.

Komende woensdag word het seizoen afgesloten met een uitwedstrijd tegen MVV.

FC Den Bosch – Telstar 23. Van der Velden 1-0, 28. Van Bakel 2-0, 52. Hornkamp 3-0, 71. Van Bakel 4-0, 80. Bronkhorst (Telstar) 4-1.