De Hannus d’n Heiboer Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich vrijwillig inzet voor Rosmalen in het algemeen en het Zandhazendurps carnaval in het bijzonder.

Het was Prins Hannus d’n Urste ( Jan van Hassel ) die de Hannus d’n Heiboer Trofee in het leven riep en deze tijdens de carnavalszaterdag in 1991 voor de eerste keer uitreikte.

Voormalig Burgemeester van Rosmalen Dhr. Ralph Pans mocht deze eerste Hannus d’n Heiboer trofee in ontvangst nemen tijdens de intocht van de Prins.

Deze prijs wordt sindsdien jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die aan bovengestelde criteria voldoet.

Men wordt daarvoor genomineerd door mensen uit de omgeving die vinden dat een persoon of organisatie voor het doen van vrijwilligerswerk in het zonnetje gezet mogen worden.

Bij de prijs hoort behalve de eer ook een beeldje van Hannus d’n Heiboer dat op carnavalszaterdag 2022 tijdens de intocht van de prins op De Driesprong aan de winnaar overhandigt zal worden.

Tijdens carnaval 2020 kreeg Sjef van Creij het beeldje uit handen van Prins Dirk d’n Urste overhandigd voor zijn vele vrijwillige verdiensten voor het Zandhazendurps carnaval. De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval is op zoek naar nieuwe nominaties. Heeft u iemand in uw omgeving die om deze reden wel eens in het zonnetje gezet mag worden, laat het ons dan weten voor 1 december 2021.

Niet alleen een naam willen we van u weten, graag ook de reden WAAROM deze persoon of organisatie de prijs verdient.

Uw nominatie kunt u inleveren via voorzitter Meer informatie over het Rosmalens carnaval vind u op www.zandhazendurp.nl