Beleef D’n Elfde van d’n Elfde met gezond verstand

Aankomende donderdag is d’n Elfde van d’n Elfde. Een datum die in de agenda staat van veel Oeteldonkers. De dag kan samen gevierd worden. Wel duidelijk op een andere manier dan Oeteldonkers gewend zijn. Met veel minder publiek en met een aantal duidelijke regels.

De afspraken die we maken met horeca, zijn in lijn met de landelijke regels. Corona is nog steeds aanwezig en het virus zorgt weer voor meer besmettingen. Horeca is die dag sowieso open, want dat mag gewoon. Net als op andere dagen.

Om de toestroom van bezoekers te reguleren, is 11-11 alleen voor kaarthouders mogelijk. Daarbij is er gekozen voor een afgebakend evenemententerrein in de binnenstad. Bezoekers zijn bij horeca die meedoen aan 11-11, alleen welkom met een kaartje. En uiteraard met een geldig coronatoegangsbewijs.

Gebruik ook deze dag je gezond verstand en ben verantwoordelijk. Laat je coronatoegangsbewijs en kaartje zien. Blijf thuis wanneer je geen toegangsbewijs hebt. Als je klachten hebt, laat je eerst op corona testen bij de GGD. Samen kunnen we ervoor zorgen zo toch 11-11 te vieren.”

Alleen welkom met toegangsbewijs

Afgelopen weken heeft de horeca toegangsbewijzen voor d’n Elfde van d’n Elfde verkocht. Het is bekend dat niet alle Oeteldonkers een toegangsbewijs hebben bemachtigd.

Samen met de horeca benadrukken wij dat er zonder toegangsbewijs echt geen toegang tot de horeca(pleinen) mogelijk is. Buiten de evenemententerreinen is er niets te doen. Er geldt een alcoholverbod en er is nergens vertier. Kom dus enkel als je een kaartje hebt, en blijf anders thuis.

Handhaven

De gemeente heeft met horeca duidelijke afspraken gemaakt over het verloop en de toegankelijkheid van 11-11. Dat betekent ook, dat we streng zullen handhaven op hen die zich niet houden aan de afspraken. Hierbij is onze verwachting niet dat dit aan de orde zal zijn, gezien de goede voorbereiding en de constructieve houding die we zien bij de horeca.

Extra fietsenstalling parkeergarage Sint Josephstraat

Fietsenstalling Kerkstraat is niet bereikbaar via de Torenstraat. Kom je vanuit de Muntel, De Vliert, Noord naar de binnenstad gefietst? Parkeer je fiets dan in parkeergarage Sint Josephstraat. Deze parkeergarage wordt speciaal voor 11-11 omgetoverd tot gratis fietsenstalling.

Heb jij een toegangsbewijs bemachtigd? Kijk dan ook even op de website van Visit Den Bosch. Hier lees jij waar de QR-controlepunten zijn, jij je fiets kunt stallen en een feestje kunt vieren.

Online opening

De Oeteldonksche Club organiseert geen fysieke opening op de Parade. Dat gebeurt digitaal voor de Oeteldonker die thuis of op het werk de opening wil meemaken. Meer informatie op de website van Oeteldonkse Club van 1882.