Over de afgelopen week is er een stijging te zien aan het aantal auto-inbraken in de gemeente, voornamelijk Den Bosch en Rosmalen. Het is goed om alert te zijn maar ook bewust te zijn van de maatregelen die je kunt nemen als autobezitter.

Wat kun je als autobezitter zelf doen om een auto-inbraak te voorkomen? Laat niets van waarde achter en laat duidelijk zien dat je auto leeg is. Verstop geen waardevolle bezittingen onder de stoelen, in de bagageruimte of elders in de auto. Neem ze mee. Ook als je maar even weg bent. Voor criminelen is er dan niets te halen en zij zullen de auto dan ook met rust laten.

Wanneer mogelijk probeer de auto op een verlichte plek te parkeren en in het zicht.

Ook bedrijfswagens zijn een geliefd doelwit vanwege het mogelijke gereedschap wat er in ligt. Ook dan is het advies om het waardevolle gereedschap, wanneer mogelijk, niet in de bedrijfswagen te laten liggen. In het zicht te parkeren en mogelijk extra maatregelen te treffen door bijvoorbeeld speciale deursloten te installeren.

Als je een verdachte situatie in de buurt ziet, neem dan contact op met de politie! Jij kent je omgeving het beste en ziet het meteen als er mensen zijn die niet ‘in het beeld passen’. Elke situatie die je niet vertrouwt is een goede reden om te bellen. Daarmee help je de politie in actie te komen. Ga niet zelf op de situatie af.