Nico Papineau Salm, voorzitter De Hollandsche Molen, brengt op woensdag 8 februari om 12.00 uur een speciaal bezoek aan de standerdmolen Rosmalen.
Hij doet dit in het kader van de reeks van 100 bezoeken die hij voor mei 2023 door het hele land uitvoert.
Papineau Salm komt op bezoek met het oog het 100-jarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023. Opmerkelijk daarbij is dat hij bij al zijn molentrips uitsluitend gebruik gaat maken van trein en fiets.
Papineau Salm gaat bij al zijn bezoeken praten met de vrijwilligers. Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land. Hij wil van de vrijwilligers horen wat de molen voor hen betekent, maar ook voor de plaatselijke bevolking. Wat gaat goed bij het ‘draaiende houden’ van de molen, wat kan er beter? Daar is hij nieuwsgierig naar. Ook hoort hij graag wat het beleid van gemeente t.o.v. de molen is.