Na een succesvol jubileumjaar in 2022 heeft Muziekvereniging St. Cecilia ook in 2023 een goed gevulde agenda met leuke optredens. Voorzitter Tjarko Schuring: “We hebben hele leuke dingen gedaan vorig jaar om ons 100-jarig jubileum te vieren. Op 15 mei 2022 gaven we een jubileumconcert in Perron-3 en ontvingen we uit handen van wethouder Ufuk Hahya de erepenning voor jubilerende verenigingen van het Koninklijk huis.

Anke Mars, lid van de werkgroep jeugd en bestuurslid. “We hebben momenteel ruim 100 leden in diverse korpsen. Het is en blijft belangrijk om jeugd aan te trekken. Ieder jaar bezoeken we scholen, nemen we instrumenten mee, geven uitleg en doen een muziekquiz. Kinderen uit de groepen 6 en 7 die het leuk lijkt om een instrument te gaan spelen kunnen zich na de proefles aanmelden voor de blazers- of slagwerkklas.

In een periode van veertien weken leren ze de basis van het bespelen van een instrument. De lessen worden door een vakkundig docent gegeven. In de loop van de veertien weken vormen de leerlingen dan een klein orkestje. Willen ze na die proefperiode doorgaan dan worden ze lid van de Regionale Muziekschool. We gaan voor de zomervakantie nog naar de scholen toe, in de hoop dat er na de zomer weer diverse kinderen willen instromen.”

Binnenkort houdt Muziekvereniging St. Cecilia een instrumentenmarkt in Perron-3. Ook hier kan de jeugd die een instrument wil gaan spelen terecht voor informatie. De datum is nog niet bekend, maar heb je interesse mail dan even naar jeugd@stcecilia.nl    St. Cecilia heeft diverse mogelijkheden om na de eerste lesperiode door te gaan met het maken van muziek.

Na de blazersklas stroomt de basisschool jeugd door naar de Mini Stars en leerlingen van het voortgezet onderwijs naar The Young Stars. Tjarko: “Zowel jeugd als nieuwe volwassen muzikanten zijn welkom. Voor de 50+ers hebben we Next Generation onder leiding van Rogier Monsieur, een laagdrempelig orkest waar lichte en toegankelijke muziek gespeeld wordt.

Muzikanten die nog meer uitdaging zoeken en gevorderde muzikanten kunnen terecht in het Harmonie Orkest onder leiding van Sandra Luijtelaar. En dan hebben we nog onze slagwerk groep onder leiding van Ton van de Veerdonk en het Callistus Ensemble dat net als de jeugd orkesten onder leiding staat van Sep Otten.”

Ook in 2023 staan er leuke activiteiten op de agenda van Muziekvereniging St. Cecilia. Kijk hiervoor eens in de agenda op www.stcecilia.nl   Voor meer informatie en repetitietijden bezoek: www.stcecilia.nl

 

De Rosbode en ROS Radio bieden een gratis podium aan lokale vrijwilligersorganisaties. Het is een goede manier om club, activiteiten en prestaties van leden online en offline onder de aandacht te brengen. Heb je als vrijwilligersorganisatie nieuws en informatie die je breed met Rosmalen en omgeving wilt delen? Mail dan je berichten naar redactie@ros-tvkrant.nl