Het skatepark aan het Johan van der Vladerackenpark is bijna klaar. De initiatiefnemers realiseren hiermee een uitdagend skatepark om bewegen en sporten in de openbare ruimte te stimuleren.

Wat begon met een petitie van een aantal jongeren uit Rosmalen voor een nieuw Skatepark werd uiteindelijk een project van bijna twee jaar. Een visie maken met de jongens in de vorm van een moodboard, leveranciers benaderen voor offertes en geld bij elkaar zoeken bij zowel de gemeente, donateurs en sponsoren.

Zij hebben zorgvuldig het ontwerp afgestemd met de lokale gebruikers en dus ruimte gegeven hun favoriete elementen verwerkt te krijgen in het uiteindelijke park. Met alle voorbereidingen die we als ouders samen met de jongens, Wijkraad de Overlaet en Sport Alliantie getroffen hebben heeft de gemeente begin 2022 het project in gang gezet.

 

Een mooi project eindigt bij de aanstaande opening op vrijdag 12 mei 15.30 uur. De baan zal officieel geopend worden door wethouder Marianne van der Sloot, gevolgd door een aantal demonstratie runs en workshops. Dit project hadden we nooit kunnen realiseren met de enorme steun die we vanuit de gemeente Den Bosch, Wijkraad de Overlaet en Sport Alliantie hebben mogen ontvangen.

Maar daarnaast willen de intiatiefnemers graag iedere donateur en alle sponsoren bedanken voor hun vrijwillige bijdragen. Nu dit project gerealiseerd is, gaat wijkraad de Overlaet op zoek naar mensen wonende aan het Vladerackenpark, of die een feeling hebben met het park aan te sluiten om het park te verfraaien. Er wordt met name gezocht naar kartrekkers, denkers en vooral doeners. Voor meer info/vragen/aanmeldingen: info@wijkraaddeoverlaet.nl  en www.wijkraaddeoverlaet.nl