Afgelopen vrijdag 2 juni zijn bij Huis73 de winnaars bekend gemaakt van de Huis73 Kunstprijs 2023. De Huis73 Kunstprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een kunstenaar afkomstig uit

Den Bosch en omstreken die het beste, creatiefste, meest inspirerende kunstwerk heeft gemaakt. In een afgeladen volle zaal wachtten de deelnemers vol spanning op het verlossende woord.

Maar liefst 110 professionele- en amateurkunstenaars uit Den Bosch en omstreken hebben werk ingestuurd afkomstig uit diverse kunstvormen, als tekenen, schilderen en beeldhouwkunst. De juryleden Marthe Zink, Manita Kieft en Mieke Kuijpers hadden de zware taak om uit alle 110 inzendingen de vier winnaars te kiezen.

De volgende kunstenaars zijn in de prijzen gevallen: de aanmoedigingsprijs ging naar Machtig van der Heide met haar Video Art kunstwerk Global Sneeze; de derde prijs ging naar Peter van der Burgt met zijn schilderij Meisje met de Covid-test (gebaseerd op het doek het Meisje met de Parel); Sandra van Drunen won de tweede prijs met een ruimtelijk werk van keramiek en porselein. En de eerste prijs ging naar Kim Coenraad met een grafiettekening van Charlie Chaplin. Dit jaar zijn er ook twee eervolle vermeldingen uitgereikt voor Lilian Willemse en de 15-jarige Eef ‘Ravy’ Janssen.

De winnaar van de eerste prijs heeft (onder andere) een solo-expositie in de wacht gesleept welke later dit jaar bij  Huis73 te zien zal zijn.

De groepsexpositie bestaande uit werk van alle 110 deelnemers is nog tot en met zaterdag 1 juli te zien bij Huis73, Hinthamerstraat 74 in ‘s-Hertogenbosch. Geopend op doordeweekse dagen van 9.00 – 21.00 uur en in het weekend van 10.00 – 17.00 uur. Gratis toegang