De Kleding- en Speelgoedbank zet zich in voor iedereen die het (even) niet breed heeft. Je kunt er terecht voor kleding, schoenen, huishoudtextiel, nieuw ondergoed, nieuwe sokken, sportkleding, speelgoed en cadeautjes voor kinderfeestjes en feestdagen. De stichting is een vrijwilligersinitiatief en bestaat sinds 2013. Jaarlijks worden zo’n 1.200 mensen geholpen met gratis kleding, kindercadeautjes en speelgoed.

Jan de Rond, Goede Doelen ‘s-Hertogenbosch: “De Kleding- en Speelgoedbank is de veertiende organisatie die wij sinds de presentatie van de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch in 2019 toelaten tot de gids. De opgenomen organisaties zijn gescreend op betrouwbaarheid, doelmatigheid, lokale betrokkenheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid.”

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn organisaties opgenomen uit de sectoren buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijk. De gids dient als hulp voor bedrijven en mensen die een lokale donatie overwegen of lokale goede doelen willen opnemen in hun testament. Met behulp van de gids kunnen zij een weloverwogen keuze maken.

Alle opgenomen organisaties zijn gescreend op betrouwbaarheid, doelmatigheid, lokale betrokkenheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid.

Wees royaal, steun lokaal!