Dat is de titel van de Bossche Educatieve Agenda 2022-2035, die vandaag feestelijk werd gelanceerd op het dak van de Sint Jan. In de agenda maken we samen met scholen en kinderopvangorganisaties afspraken over hoe we ons inzetten voor de ontwikkeling van alle kinderen in onze gemeente.

“In ‘s-Hertogenbosch zijn we kathedralenbouwers”, zegt Ufuk Kâhya, wethouder Talentontwikkeling. “Ook op een symbolische manier. Het gaat om de mentaliteit om samen te bouwen aan iets dat groter is dan onszelf. Dat doen we door te investeren in een stabiele omgeving waarin elk kind gelijke kansen heeft om het beste uit zichzelf te halen.

Ongeacht waar het woont of wat het verhaal van het kind is.”

We willen dat alle kinderen en jongeren in onze gemeente de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en te benutten. Voor wie dat niet vanzelfsprekend is, zetten wij een stapje extra. Zodat alle kinderen in ‘s-Hertogenbosch vol vertrouwen de toekomst in gaan. De afspraken in de Bossche Educatieve Agenda helpen ons daarbij. Concrete acties benoemen we in de eerste uitvoeringsagenda 2023-2027 die in het najaar klaar is.