Bij Bach op Zaterdag van 28 oktober a.s. wordt de cantate ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ (BWV 80) uitgevoerd. Bach componeerde deze cantate voor Hervormingsdag. Deze dag wordt gezien als het begin van de Reformatie. Verwijzend naar de avond voor Allerheiligen. 31 oktober 1517, toen Maarten Luther zijn 95 stellingen tegen de aflatenhandel op de deur van de kerk van Wittenberg spijkerde. Luther was een groot voorbeeld voor Bach doordat ze een enorme liefde voor muziek deelden. Het lied ‘Ein feste Burg’ is een van Luthers bekendste werken dat ook door Bach is gebruikt

Bachs meesterwerk wordt uitgevoerd door het Bach Collegium ‘s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix en de solisten: Judith Weusten (sopraan),  Leonie van Rheden (mezzosopraan), Koen Masteling (tenor) en Alexander de Jong (bariton). Volgens traditie opent en sluit Jamie de Goei op het imposante Bätz orgel het concert met twee werken van Bach.

De cantate zal worden ingeleid door de bekende kerkhistoricus en religiewetenschapper emeritus-hoogleraar Peter Nissen.

Zaterdag 28 oktober 2023 |  Aanvang 17.00 uur  |  Grote Kerk  |  Kerkstraat 20

Info en kaartverkoop: www.bachopzaterdag.nl