In augustus keert Theaterfestival Boulevard terug naar de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Na drie mooie jaren in het Zuiderpark komt het festivalhart terug naar de Parade.

De afgelopen drie jaar bouwde Boulevard haar festivalhart op in het Zuiderpark, met een dependance op de Parade en voorstellingen dwars door de stad. De verbouwing van Theater aan de Parade en de, door de pandemie ingegeven, roep om fysieke ruimte zorgden voor een tijdelijke verplaatsing. De Parade is straks helemaal vrij van bouwketen en hekken, Theater aan de Parade heeft haar deuren geopend en dit jaar viert Boulevard haar 40ste editie. Een mooi moment om terug te keren naar de binnenstad. De Parade vormt weer het festivalhart en de grenzen van het plein worden opgerekt naar verschillende locaties in de omliggende straten en pleinen. Ook zijn er locatievoorstellingen op bijzondere plekken in en om de stad te zien.

“Het Zuiderpark heeft het festival drie jaar lang een prachtige groene en ruimtelijke plek geboden. In de populierencirkel toonden vele makers voorstellingen op een feeëriek podium, de drijvende bar was een populaire bestemming en de wandeling langs de vele theatertenten en restaurants zorgden voor een fijne festivalervaring voor een groot publiek. We zullen de ruimte en het contact met de buurtbewoners missen. Maar we verheugen ons ook op een terugkeer naar de vertrouwde binnenstad en Parade, een plek waar het festival 35 jaar lang haar tenten mocht opslaan. We keren blij terug”, aldus directeuren Tessa Smeulers en Dana Kibbelaar.

Het team van Boulevard is druk bezig met de plannen voor komende zomer. Het festival viert haar 40ste jubileum, een editie waar wordt teruggekeken, maar vooral vooruitgekeken naar de toekomst. Van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus 2024 is ‘s-Hertogenbosch weer de plek voor ontmoetingen, theater, muziek en meer.

OETELDONK

Volgende maand kleurt Den Bosch rood-wit-geel tijdens het grootste Brabantse feest van het jaar: carnaval. De carnaval vierende collega’s van Boulevard hadden één wens: eindelijk een carnavalsembleem van Boulevard. Daarom presenteert Boulevard met trots het carnavalsembleem in het teken van 40 edities Boulevard. Dit embleem is vanaf 11.11 uur op 11 januari in een beperkte oplage verkrijgbaar via www.festivalboulevard.nl. Houd de website in de gaten voor alle details. Eind januari zullen de emblemen verstuurd worden, zodat je genoeg tijd hebt om deze op je jasje te maken.