26 februari was de zitting over de vestiging van asielzoekers op Pettelaarpark. Vorige week nam het college het besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning. Zodat hier tijdelijk asielzoekers opgevangen kunnen worden. Direct na dat besluit schorste de rechtbank deze vergunning. Dit was   op basis van een verzoek daartoe van een derde partij.

Vluchtelingen huizen vanaf 28 februari in

Vanmiddag heeft de rechtbank de schorsing opgeheven. Daarbij is toegelicht dat Pettelaarpark 90 open mag om 250 asielzoekers op te vangen. Dat betekent dat 28 februari de vluchtelingen ernaartoe gaan verhuizen. De noodopvang op het Oude Hypecoterrein sluit per 1 maart aanstaande. 27 februari plaatst het COA units.

Oog en oor voor vragen en zorgen

Het college heeft vertrouwen in de zorgvuldigheid waarmee de procedure door de gemeente is doorlopen. Dat heeft de rechter nu bevestigd. Dit geeft ook duidelijkheid voor de vluchtelingen van de noodopvang, zij kunnen nu verhuizen naar de nieuwe plek.

Neemt niet weg dat het college zich kan voorstellen dat de omwonenden en ondernemers in de buurt van de opvang vragen en ook zorgen hebben. Daar luisteren we naar, die bespreken we en nemen we op in het Leefbaarheidsplan en de veiligheidsafspraken. Dat plan hebben we opgesteld met input van omwonenden en ondernemers op het Pettelaarpark (en Kruithoorn). Denk dan aan veiligheid, looproutes, participatie en integratie. Het Leefbaarheidsplan houden we actueel: als we nieuwe afspraken maken. De beroep- en bezwaarprocedure voor inwoners loopt nog.