FC Den Bosch heeft hoofdtrainer/coach Tomasz Kaczmarek laten weten dat hij tot het einde van het seizoen geen werk meer hoeft te verrichten voor de Bosschenaren. De Duits-Poolse trainer was sinds 10 april 2023 bij de eerste divisionist in dienst. Assistent-trainer William van Overbeek wordt naar voren geschoven als interim hoofdtrainer. Hij leidt vanaf vandaag de trainingen en staat de laatste vijf speelronden in de Keuken Kampioen Divisie als eindverantwoordelijke voor de groep.

Technisch directeur FC Den Bosch Bernard Schuiteman: “Ik heb uitermate veel respect voor Tomasz en juist daarom wilde ik vanaf het begin duidelijk zijn dat zijn toekomst niet in Den Bosch ligt. Dat heeft niets te maken met zijn kwaliteiten – die staan buiten kijf –  maar alles met de richting die de club op wil. Tomasz heeft goed werk afgeleverd en veel spelers zijn onder zijn bevlogen leiding beter geworden. Hij had ook oog voor spelers uit de jeugdopleiding van de club. Ilias Boumassaoudi, Sheddy Barglan, Rhino Goutier, Yannick Keijser, Mees Laros, Rein Bluyssen en Rein van Hedel debuteerden allemaal onder zijn leiding. Maar FC Den Bosch wil met een andere speelwijze een andere weg inslaan. In onze ogen past een ander type hooftrainer beter bij die speelwijze. De resterende trainingen en wedstrijden willen we gebruiken om de eerste stappen in die richting te zetten. Door nu al accenten te verleggen krijgen we inzichten in welke spelers uit de huidige selectie bij dat nieuwe systeem passen. Onze dank gaat uit naar Tomasz. Hij heeft keihard voor de club gewerkt. Iedereen bij FC Den Bosch wenst hem alle succes in zijn verdere carrière. ”

Tomasz Kaczmarek: “Allereerst wil ik mijn spelers en staf bedanken voor hun werk en hun vertrouwen. Ook onze supporters en het kantoorpersoneel wil ik bedanken voor hun steun en respect in een uitdagende tijd voor de club. Dat heb ik altijd gewaardeerd. Toen ik op een heel moeilijk moment naar FC Den Bosch kwam, wist ik dat we onze spelers en prestaties moesten ontwikkelen om weer een competitief team te worden. Ik heb genoten van het harde werk. Ons team is erdoor gegroeid en daardoor kunnen we het de beste teams in de competitie weer moeilijk maken. Ik ben ervan overtuigd dat er betere resultaten zullen volgen. Met de komst van de nieuwe aandeelhouders was het voor mij duidelijk dat er veranderingen en een nieuwe aanpak zouden komen. Dit is voetbal. Ik ben blij dat ik mijn periode bij de club kan afsluiten met een overwinning op Ajax en begrijp dat het voor ons het beste is om op dit moment afscheid te nemen. Ik wens de club en de nieuwe mensen succes en kracht bij het verder opbouwen van een trots FC Den Bosch.”