Bernard Schuiteman is donderdagmiddag tijdens een drukbezochte persconferentie gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van FC Den Bosch. Schuiteman lichtte toe waarom hij naar FC Den Bosch is gekomen en wat zijn plannen zijn. 

Schuiteman is een ervaren man in het voetbalcircuit. Hij vertrok onlangs bij Feyenoord en liet ook het Japanse Urawa Red Diamonds weten dat hij zijn aflopende niet zou verlengen. Schuiteman was via via in contact gekomen met de Aziatische investeerders en die hadden zo’n goed verhaal dat Schuiteman snel warmliep voor een Bosch avontuur. Dat plan omvat overigens niet alleen het versterken van het eerste elftal, maar vooral investeren in de basis, namelijk de jeugdopleiding en scouting. Volgens Schuiteman moet de weg naar boven stap voor stap en via de scouting en opleiding worden ingezet.

De beslissing om hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek vrij te stellen van werk viel Schuiteman zwaar. “Dat is nooit leuk. Zeker niet omdat Tomasz alles heeft gegeven om het team verder te ontwikkelen. Hij is ook gewoon een goede trainer. Alleen denk ik dat een ander type trainer beter past bij onze nieuwe koers en dan is het wel zo fair om daarover direct duidelijk te zijn. Desondanks erkende hij de verdiensten van Kaczmarek voor FC Den Bosch. “Hij heeft het team en de voetbalorganisatie in een uitdagende periode professionaliteit bijgebracht en veel spelers zijn onder zijn leiding gegroeid. Dat is nu nog niet echt terug te zien in de resultaten, maar daar gaan we de vruchten zeker nog van plukken.” Schuiteman heeft veel vertrouwen in interim-hoofdtrainer William van Overbeek en wil dat het team nog alles geeft om in de laatste fase van het seizoen punten te halen.

Schuiteman is vol vertrouwen dat hij via zijn netwerk en met zijn ervaring in staat is om spelers aan te trekken die het verschil kunnen maken voor FC Den Bosch. Volgens Schuiteman is de huidige selectie niet helemaal in balans. De komende weken wordt bekeken wie in het nieuwe plaatje past en welke spelers nodig zijn om het team meer ‘body’ te geven. De Aziatische investeerders hebben al aangegeven dat ze financieel bijdragen, maar zij mengen zich niet in het sportieve beleid, bevestigde Schuiteman donderdagmiddag. Alleen hij gaat bij FC Den Bosch over de transfers. De kersverse ‘TD’ is optimistisch en vastberaden om FC Den Bosch naar een hoger niveau te brengen: “Ik denk dat we hier echt iets kunnen neerzetten. We moeten creatief en innovatief zijn, maar daar hou ik wel van.”