fietsen

‘s-Hertogenbosch is populair, met de binnenstad als aantrekkelijk visitekaartje. In de binnenstad, en in de spoorzone aan de westzijde van het station, staat de komende jaren veel te gebeuren. Hier groeit het aantal woningen, en ook het aantal inwoners, nog fors.

Ook de stroom toeristen neemt toe en de economie groeit. Dat zijn mooie vooruitzichten, maar zorgen ook voor uitdagingen. Want hoe houden we die brede binnenstad voor iedereen bereikbaar en ook leefbaar?

Wethouder Roy Geers: “Het behoud van het aantrekkelijke karakter van onze binnenstad staat als een paal boven water. Het is al eeuwenlang de motor van onze economie waar mensen met heel veel plezier wonen en dat willen we graag zo houden.

Maar de druk op onze brede binnenstad wordt inderdaad ook steeds groter. Daarom zijn maatregelen nodig, zeker als het gaat om verkeer. Die maatregelen willen we op gaan nemen in een nieuwe aanpak mobiliteit.”