Europarlementariër Mohammed Chahim bezoekt op donderdag 9 mei, de Dag van Europa, het collectief woonproject Boschgaard in ’s-Hertogenbosch. Jochem Kromhout van Boschgaard, de Bossche woonwethouder Pieter Paul Slikker en Jurgen Artz van Zayaz leiden Chahim rond bij het unieke project: van kraakpand naar bewonerscoöperatie met steun van woningbouwcorporatie   Zayaz en de gemeente.

Bij Boschgaard wordt het oude buurthuis de Patio via gezamenlijke zelfbouw omgebouwd tot 19 sociale huurappartementen met 90% hergebruikt materiaal voor en door bewoners zelf. De sterke connectie die Boschgaard heeft met de buurt krijgt vorm door het inrichten van een eigen buurthuis. De coöperatieve vorm van het project, de sociale aspecten en duurzaamheid staan centraal tijdens het bezoek.

Mohammed Chahim is sinds 2019 lid van het Europees Parlement voor de PvdA en geldt als een van de invloedrijkste politici in Brussel als het om de energietransitie en klimaatbeleid gaat. Vanuit zijn inzet op sociaal klimaatbeleid, lagere energieprijzen en gezonde natuur is hij bijzonder geïnteresseerd in het Bossche bouwproject waar hergebruik van materiaal, betaalbaar wonen, gebruik van zon, regen en aardwarmte gecombineerd wordt met een sociale doelstelling – via het wijkcentrum en de buurtmoestuin.

Het werkbezoek vindt plaats van 10.00 – 11.30 uur te Boschgaard, Mgr. van Roosmalenplein 19C te Den Bosch. Naast Chahim, Slikker, Kromhout en Artz zijn ook de Bossche raadsleden Wies Korver van GroenLinks en Stan Peeters van de PvdA te gast.