Aanstaande vrijdag 24 mei om 19:00 uur worden bij Huis73 de winnaars bekend gemaakt van de Huis73 Kunstprijs 2024. De Huis73 Kunstprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een kunstenaar afkomstig uit Den Bosch en omstreken die het beste, creatiefste, meest inspirerende kunstwerk heeft gemaakt. Deze feestelijke bekendmaking is tevens het startsein van de groepsexpositie met werk van alle deelnemers.

Maar liefst 120 professionele- en amateurkunstenaars uit Den Bosch en omstreken hebben binnen het thema GROEN zeer divers werk ingestuurd: van fotografie tot schilderkunst en van keramiek tot film. Juryleden Marthe Zink, Monique Broekman, Jeroen van Lente en Mieke Kuijpers hebben dit jaar de zware taak om uit alle inzendingen de vier winnaars te kiezen: de aanmoedigingsprijs, derde prijs, tweede prijs en de eerste prijs. Aan juryvoorzitter Judith Hendrickx van de Bossche Groenen de eer om de winnaars bekend te maken.

De winnaar van de eerste prijs wint een gratis cursus en een solo-expositie bij Huis73. Daarnaast worden alle winnaars muzikaal in het zonnetje gezet door Pau Li Liem en Stef Joosten.   

De groepsexpositie bestaande uit werk van alle 120 deelnemers is van 25 mei tot en met 30 juni te zien bij Huis73 Den Bosch, Hinthamerstraat 74. Geopend op doordeweekse dagen van 9:00 – 21:00 uur en in het weekend van 10:00 – 17:00 uur. Gratis toegang