Singer-songwriter Edwin Michelson noemt zich liever troubadour al treedt hij niet vaak in die hoedanigheid naar buiten en is hij meer bekend als bassist van de rockcoverband Sweet ’n Sour.

In de coronaperiode ontdekte Michelson de mogelijkheden van het home-recorden en ging terug in de tijd richting zijn studie Zang, Jazz en Lichte Muziek aan het Hilversums Conservatorium, zijn fascinatie voor Brel, Herman van Veen en Robert Long en zijn eerste Nederlandstalige album ‘Voorspel’. Het vuurtje was aangewakkerd en de Eindhovense troubadour arrangeerde nieuw werk en concentreerde zich op het betere luisterlied, ontdaan van slagwerk, knallende gitaren en mega ongemakkelijke hoge toonsoorten.

In huiskamersfeer brengt hij op piano en gitaar, met passende inbreng van zangeres Paula van Loon en celliste Marjan van Randeraat, zijn programma Terug naar Start, met popluisterliedjes in ‘moerstaal’, grote hits en obscure vergeet-mij-nietjes.

Terug naar start  |  Edwin Michelson met Paula van Loon en Marjan van Randeraat

Zaterdag 8 juni 20.15uur  |  Kunstcafé De Artist, Kerkstraat 1, Lith  |  Entree 10,00  |  Reserveren info@deartist.nl